Koložvárska kapusta

Autor: Filip Pančík | 12.10.2019 o 21:37 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  230x

Ak ešte neviete, čo si pripraviť na nedeľný obed, toto jedlo je celkom slušné, pokiaľ ste sa už stihli prejesť rezňov. Alebo aj nie. Kto som, aby som niekomu kázal, čo má v nedeľu variť?

Navštívil ťa vlčí hlad?
Ten pocit nik nemá rád.
Liek na prázdne ústa
je koložvárska kapusta.

 

V panvici sa topí masť,
z tej vône sa začneš triasť.
Na masti cibuľu spraž.
Nech nezhorí, tak ju stráž!

 

Cibuľou panvicu testuj,
mleté mäso na nej restuj.
So soľou ho nechaj splynúť,
podus s vodou na pár minút.


Mäso do misky napakuj,
postup s kapustou zopakuj.
Bez prebytočného kriku
daj k nej korenie, papriku.

 

Voči ryži nemaj zášť,
povaríš ju v hrnci zvlášť.
Do zapekacej misky vpusti
 časť podusenej kapusty.

 

Prilož ryžu, mäso, klobásu,
v smotane však nájdeš krásu.
Viem, že práca ťažká štve,
ale sprav tieto vrstvy dve

 

Po pečení sa telo búri,
keď vyberáš jedlo z rúry.
Dávaj si však malé sústa,
aby si si nespálil ústa.
 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

INTERAKTÍVNY WEB 1989

Mrznúce prsty, rodičia sa boja. Padajú komunisti

Denník SME spustil výnimočný interaktívny web 1989: Cesta k slobode.

Dobré ráno

Dobré ráno: Keď ženy utekajú od mafiánskych manželov

Vincenza Rando v rámci organizácie Libera pomáha talianskym ženám.


Už ste čítali?