Buchty na pare

Autor: Filip Pančík | 14.9.2019 o 13:33 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  2971x

Týchto obligátnych sto znakov môžete v pohode preskočiť. Perex je povinný a mne sa nechce veľmi vymýšľať úvod k niečomu, čo pozná každý z nás od škôlky. 

Jedlo tradičné, nie staré,
to sú buchty na pare.
Milujú ho deti, starci,
zjedia ho aj ľudia v práci.

 

Bez robenia vrások,
spravíš jemný kvások.
Stačí droždie, mlieko, cukor,
kvások sa utvorí neskôr.

 

Z kvásku, múky, vajca, soli,
kopy cesta hneď by boli.
Netreba však na čas tisnúť,
cesto nechaj samé kysnúť.

 

Ulož ho na dosku múčnu,
precvičíš si aj kosť kľúčnu.
Začneš masu silou vaľkať,
nemusíš však po nej skákať.

 

Na štvorce cesto pokrájaj
lekvár na ne naváľaj.
Rukami cesto začaruj,
buchty z neho vytvaruj.

 

Nesláv, nemáš hotovo,
ale ber to športovo.
Netreba buchty dlho variť,
stačí ich pár minút pariť.

 

Daj na pokrm maslo.
Kakao sa tiež našlo.
Kuchyňou sa šíri zvesť,
že už môžeš buchty jesť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu

Predseda parlamentu je pri vedomí, previezli ho do nemocnice.

Prvá západná krajina, ktorá sa pokúša plošne testovať, píšu o Slovensku v zahraničí

Netreba odhaliť každého pozitívneho, vysvetľuje odborník.


Už ste čítali?