Paradajková polievka

Autor: Filip Pančík | 21.8.2019 o 19:59 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  8967x

Viem, že tvorba tohto pokrmu sa u mnohých ľudí líši a preto vás prosím, milí čitatelia, o pochopenie, že opis je kus iný, ako ste zvyknutí. 

Hladom hrajú v tebe črievka,
chýba im teplá polievka.
Aby ti aj sadli plavky,
sprav polievku z paradajky.

 

Vyber konzervu pretlaku,
cibuľu a hrsť cesnaku.
Soľ, cukor a koreniny,
sú polievky zlúčeniny.

 

Paradajky dobre spar,
stačí na to minút pár.
V studenej vode ich okúp.
o šupku ich potom olúp.

 

Očisti cesnak, cibuľu
a osmaž ich na chvíľu.
Pridaj pretlak, paradajky,
pustia farbu znenazdajky.

 

Vôňu dá troška oregana,
dochuť polievku do slana.
Bazalka sa v hrnci krúti,
korenie chuťou zamúti.

 

Do hrnca vlej trochu vody,
chutná polievka sa zrodí.
Pre výsledok celkový
prihoď lístok bobkový.

 

Príprava síce nedá zabrať,
polievku si môžeš nabrať.
Ak ti bude príliš slaná,
zjemní ju sladká smotana.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Pacient s rakovinou dostal na izbu pacienta s Covidom. Nakazil sa

Nemocnica tvrdí, že dodržala nariadenia.

Komentár Tomáša Prokopčáka

A čo budú teraz robiť konšpirátori?

Krajiny sa pretekajú, kto skôr nachystá pre ľudí vakcínu.


Už ste čítali?