Halušky

Autor: Filip Pančík | 15.4.2019 o 21:40 | (upravené 16.4.2019 o 11:36) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  600x

Minule som sem pridal klasiku z českej kuchyne, tentoraz sem pridám klasiku našej kuchyne. Síce Roman Polanski z nich vraj nebol nadšený, ale bežný Slovák si bez halušiek už život asi nevie predstaviť.

Na Slovensku dominujú
a pritom sa ľahko žujú.
Nepotrebuješ k nim hrušky,
ľahko pripravíš halušky.

 

Netreba ani mäso z býka,
zasýtia aj Jánošíka.
Bez väčšieho rešpektu,
prejdem teraz k receptu.

 

Najprv priprav hutné cesto,
nech nasýtiš celé mesto.
Nestačia zemiaky a múka,
troška soli tiež sa núka.

 

Nemusíš sa veľmi rúhať,
keď zemiaky budeš strúhať.
Múku a soľ ku nim dosyp,
vareškou sa v mase porýp.

 

Už chceš vychutnávať hody?
Hoď halušky do vriacej vody.
Predstav si, že dali ti košom,
pomôž im do vody nožom.

 

Prehltnúť už môžeš slinu,
keď vyplávajú na hladinu.
Cez sitko ich stačí scediť,
nemusíš po nich potom sliediť.

 

Bryndzu nezabudni vmiešať,
žalúdok ti bude plesať.
Spomeň si aj na svinku,
keď dáš k haluškám slaninku.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Reportáž Zuzany Kepplovej

Kauza Dobšiná: Čo sa to stalo v našom meste

Prečo Dobšinčania odchádzajú a prečo zostávajú.


Už ste čítali?