reklama

Rezeň

Ak ste ešte neprišli na to, čo s nedeľným obedom, pokúsim sa vás inšpirovať azda najväčšou klasikou, ktorá je ako slávnostná, tak je vhodná aj na dlhé cesty medzi dva krajce chleba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Pri pomyslení naň ťa myká,
na tú chuť sa ľahko zvyká.
Vôbec nevyzerá biedne,
podľa pôvodu je z Viedne.

Krajšia je s ním nedeľa.
Žiaľ, umiera preň teľa.
Poteší deti a aj väzňa,
plátok šťavnatého rezňa.

Ako však rezeň urobiť
a v ústach cítiť blahobyt?
Celý proces je fakt krátky,
stehno nakrájaj na plátky.

Teraz do rúk tĺčik vezmi,
zopár krát udri po rezni.
Neboj, mäso už nič nebolí,
posyp ho aj troškou soli.

Vidíš, že ide to od ruky,
obaľ rezne v troche múky.
Pár vajíčok rozšľahaj
a rezne v nich vyváľaj.

Mäso do strúhanky odej,
na panvicu nalej olej.
Slinky zadržať sa posnaž,
rezne do zlatista osmaž.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako príloha sa s rezňom znáša,
jemná zemiaková kaša.
Jedlo nezdravé a mastné?
Ale za to chutí slastne.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu