Rezeň

Autor: Filip Pančík | 24.3.2019 o 9:23 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  2351x

Ak ste ešte neprišli na to, čo s nedeľným obedom, pokúsim sa vás inšpirovať azda najväčšou klasikou, ktorá je ako slávnostná, tak je vhodná aj na dlhé cesty medzi dva krajce chleba.

Pri pomyslení naň ťa myká,
na tú chuť sa ľahko zvyká.
Vôbec nevyzerá biedne,
podľa pôvodu je z Viedne.

 

Krajšia je s ním nedeľa.
Žiaľ, umiera preň teľa.
Poteší deti a aj väzňa,
plátok šťavnatého rezňa.

 

Ako však rezeň urobiť
a v ústach cítiť blahobyt?
Celý proces je fakt krátky,
stehno nakrájaj na plátky.

 

Teraz do rúk tĺčik vezmi,
zopár krát udri po rezni.
Neboj, mäso už nič nebolí,
posyp ho aj troškou soli.

 

Vidíš, že ide to od ruky,
obaľ rezne v troche múky.
Pár vajíčok rozšľahaj
a rezne v nich vyváľaj.

 

Mäso do strúhanky odej,
na panvicu nalej olej.
Slinky zadržať sa posnaž,
rezne do zlatista osmaž.

 

Ako príloha sa s rezňom znáša,
jemná zemiaková kaša.
Jedlo nezdravé a mastné?
Ale za to chutí slastne.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Už ste čítali?